Consiliul
Județean Cluj

România
100

Director fondator: Mircea Arman, 2015

Director fondator revista pe suport material: Ioan Slavici, 1884

weekly magazine in english,
romanian and italian

„Culorile se amestecă… în creier!”

Primind invitația de-a merge la vernisajul unei expoziții de artiști plastici amatori, m-am simțit oarecum pus în dificultate, fiindcă nu am card la compromisuri. Ce te faci, bărbate, dacă treaba e un spanac, o paradă tâmpă de veleitarism? Cum scoți cămașa apoi, scriind pe cinstite, deoarece organizatoarea evenimentului, Lidia Giurgiu, este soția unui vechi prieten, Mircea Giurgiu?
Ei, temerile s-au dovedit fără rost în 1 septembrie, la Galeria de Artă din Dej. Sub titlul expozițional „Culorile se amestecă… în creier!” și-au prezentat lucrări Amalia Bătinaș, Dana Beșa, Eva Dolha, Ionel Federiga, Gabriela Meșter, Marius Moșuțan și Smaranda Popescu.
Stiluri diferite, talente veritabile sau realizatori de pânze doar pentru a masca, provizoriu, eventualele pete de pe pereți – ăștia în minoritate, lume multă și de calitate, peste 150 de persoane, un cocteil spuzit cu viață al pasiunii pentru artă, după puterile fiecăruia. Per total, o surpriză plăcută, a dat foarte bine cu plus. Am găsit în majoritatea tablourilor ceea ce caut și în literatură – transmiterea credibilă a emoției. Barometrul care semnalizează unde e arta și unde-i doar mimarea ei.
Sabin Mircea Rus și Fabian Arpad au vorbit despre pictori, iar primarul Costan Morar s-a arătat mulțumit că s-a redeschis cu acest eveniment notabil, după un timp lung, Galeria de Artă a municipiului.

Leave a reply

© 2024 Tribuna
design: mvg