Consiliul
Județean Cluj

România
100

Director fondator: Mircea Arman, 2015

Director fondator revista pe suport material: Ioan Slavici, 1884

weekly magazine in english,
romanian and italian

Săptămâna Filmului pentru Elevi

 

Săptămâna Filmului pentru Elevi revine la Cluj între 7 și 11 noiembrie

 

Animații în 3D pentru toate vârstele, fantasy-uri și filme de aventuri îi vor încânta pe cei mai tineri cinefili între 7 și 11 noiembrie, la Cinema Florin Piersic, în Săptămâna Filmului pentru Elevi. Evenimentul revine în Cluj-Napoca pentru al treilea an consecutiv, cu o selecție de producții noi pentru copii și adolescenți, proiectate de luni până vineri, de la orele 9:30 și 12:30.

Cele 10 filme din program sunt special alese pentru categoriile de vârstă 5+, 8+, 11+, 15+. Printre ele se numără Microb și Gazolină, în regia cunoscutului cineast francez Michel Gondry, Marele Uriaș Prietenos, fantasy-ul lui Steven Spielberg, animațiile Singuri acasă/ The Secret Life of Pets, Gruffalo și prietenii lui, Kubo și lăuta magică sau Ratchet și Clank. Cavalerii galaxiei. Cei mici se vor bucura și de două avanpremiere: Siv și petrecerea în pijamale și animația Ozzy.

Biletele costă 8 lei pentru filmele în 2D și 10 lei pentru cele în 3D și pot fi cumpărate de la casieria cinematografului Florin Piersic. Rezervările pentru școli pot fi făcute la adresa de email: educatiff@tiff.ro

Săptămâna Filmului pentru Elevi este un eveniment din cadrul EducaTIFF – programul de educație cinematografică pentru elevi al Festivalului Internațional de Film Transilvania. La fiecare dintre primele două ediții, peste 2.000 de elevi și profesori din peste 30 de școli au luat parte la proiecții.

Filmele din program:

Berzele (SUA, 2016, animație 3D dublată în română | vârstă recomandată 6+). Berzele, clasicul mijloc de transport pentru nou-născuți, s-au reprofilat. Ele nu mai expediază bebeluși, ci pachete. Când apare, însă, o comandă pentru un pui de om, cea mai competentă barză-curier trebuie să îndrepte problema și să livreze copilul.

Gruffalo și prietenii lui (Marea Britanie, 2016, animație dublată în română | vârstă recomandată 5+). Patru filme de animație fascinante, inspirate de celebrele cărţi pentru copii scrise de Julia Donaldson şi ilustrate de Axel Scheffler sunt aduse pe marele ecran într-o singură proiecţie.

Kubo și lăuta magică (SUA, 2016, animație 3D dublată în română | vârstă recomandată 8+). O aventură animată plasată într-o Japonie fantastică creată de legendarul studio Laika. Istețul Kubo, un adolescent bun la suflet, duce o viață modestă, spunând povești oamenilor din orășelul lui de baștină de pe malul mării. Existența liniștită îi e dată peste cap în momentul când invocă fără să vrea un spirit din trecut, care năvălește din ceruri pe pământ pentru a duce la bun sfârșit o răzbunare veche de când lumea.

Marele Uriaș Prietenos (SUA – Marea Britanie, 2016, fantastic, 3D dublat în română | vârstă recomandată 8+). Povestea incredibilă a unei orfane şi a Uriaşului care îi face cunoştinţă cu fascinanta, dar periculoasa lui lume. Spre deosebire de toţi ceilalţi asemenea lui, Marele Uriaş Prietenos este extrem de amabil şi gentil. Deşi, la început, micuţa Sophie se teme de lumea în care a ajuns, îşi dă seama repede că însoţitorul ei este o creatură blândă, iar curiozitatea o împinge să pună zeci de întrebări. Până acum, amândoi se simțeau singuri, fiecare în lumea lor. Întâlnirea lor va schimba totul…

Microb și Gazolină (Franța, 2015, comedie | vârstă recomandată 11+). Aventurile dezlănțuite a doi adolescenți: Microb și inventivul Gazolină. Vacanța mare se aproprie și cei doi prieteni nu au niciun chef să-și petreacă cele două luni cu familia lor. Cu ajutorul unui motor de la o mașină de tuns și a unor scânduri din lemn, ei decid să-și construiască propria lor „mașină” și să plece într-o călătorie pe drumurile Franței.

Ozzy (Spania, 2016, animație | vârstă recomandată 8+). Un beagle prietenos și pacifist își vede viața idilică întoarsă pe dos când familia lui pleacă în vacanță în Japonia. Nu e decât o singură problemă: nu au voie cu câini! Însă familia Martin găsește o soluție: un spa canin luxos, numit Blue Creek. Ozzy va realiza curând că acest loc aparent perfect nu e decât o închisoare pentru câini, condusă de câini.

Profesorul de vioară (Brazilia, 2016, dramă | vârstă recomandată 15+). După ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din São Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Dar oare un pas înapoi nu este şi primul pe un nou drum?

Ratchet și Clank. Cavalerii galaxiei (SUA, 2016, animație 3D dublată în română | vârstă recomandată 6+). Ratchet, un lombax naiv, și ciudatul roboțel Clank se văd nevoiți să-și unească forțele pentru prima dată pentru a dejuca planul diabolic al unui investitor care vrea să masacreze galaxia pentru a-și construi planeta perfectă doar pentru el. Bazat pe jocul de mare succes marca Sony Computer Entertainment.

Singuri acasă (SUA, 2016, animație 3D dublată în română | vârstă recomandată 6+). The Secret Life of Pets este o comedie savuroasă despre ce fac animăluțele noastre de companie după ce noi plecăm la serviciu sau la școală.

Siv și petrecerea în pijamale (Suedia – Olanda, 2016, familie | vârstă recomandată 8+). Multe lucruri par extrem de neobișnuite atunci când Siv, o fetiță de 7 ani, rămâne să doarmă peste noapte la noua ei prietenă, Cerisia. Cu ajutorul a doi bursuci vorbăreți și nostimi, care apar pe neașteptate în mijlocul nopții în această locuință magică, Siv va trece prin câteva aventuri minunate.

Programul va fi disponibil în curând pe www.tiff.ro/educatiff și pe www.facebook.com/educatiff.

Pentru informaţii suplimentare despre eveniment: Ramona Şărbu, Project manager: email ramona@tiff.ro, telefon 0733.735.915

***

Săptămâna Filmului pentru Elevi este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) și Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), prin programul de educație cinematografică EducaTIFF.

EducaTIFF 2016 este un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

the-secret-life-of-pets-copy

Leave a reply

© 2024 Tribuna
design: mvg